Κωδικοποιητής βίντεο ή κάρτα λήψης βίντεο για ζωντανή μετάδοση;

- Jun 30, 2020-

Με την ταχεία ανάπτυξη δικτύων βίντεο, η μετάδοση βίντεο χρησιμοποιείται ευρέως στη ζωντανή ροή, στην εκπαίδευση, στο παιχνίδι, στο webcast, στην ιατρική, στις δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία είναι αδιαχώριστα από κάμερες, κάρτες λήψης βίντεο ή κωδικοποιητή. Αναζητάτε κωδικοποιητή βίντεο ή συσκευή καταγραφής βίντεο για ζωντανή μετάδοση; Τα ακόλουθα μπορεί να σας βοηθήσουν να λάβετε απόφαση.


Κωδικοποιητής βίντεοείναι μια συσκευή κωδικοποίησης συμπίεσης σήματος βίντεο που μπορεί να κωδικοποιεί απευθείας το σήμα από την κάμερα και στη συνέχεια να μπορεί απευθείας να ωθήσει το βίντεο στο Διαδίκτυο μέσω RTMP. Επειδή ο αριθμός των ακατέργαστων δεδομένων πληροφοριών βίντεο που καταγράφονται από την κάμερα είναι σχετικά μεγάλος, δεν είναι κατάλληλο για άμεση μετάδοση στο Διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, απαιτείται κωδικοποιητής βίντεο για τη συμπίεση της πηγής βίντεο και τη μείωση του και στη συνέχεια μετάδοση στον διακομιστή μέσω του δικτύου.

Live Streaming Solution


Κάρτα λήψης βίντεομπορεί να λάβει ψηφιακές πληροφορίες βίντεο και να τις αποθηκεύσει και να τις παίξει. Μπορεί επίσης να είναι μια συσκευή επεξεργασίας συμπίεσης σήματος βίντεο. Ωστόσο, η κάρτα λήψης βίντεο δεν έχει τη λειτουργία ξεχωριστής κωδικοποίησης και μετάδοσης. Πρέπει να συνδεθεί με υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή και να συνεργαστεί με λογισμικό όπως το OBS για να επιτύχει ζωντανή μετάδοση στο Web.

external usb video capture


Οι κωδικοποιητές βίντεο και οι κάρτες λήψης βίντεο είναι και οι δύο συσκευές καταγραφής βίντεο ήχου. Οι κύριες διαφορές:

Κωδικοποιητής βίντεο: Το σήμα βίντεο κωδικοποιείται και συμπιέζεται για μετάδοση δικτύου ή ζωντανή μετάδοση και στη συνέχεια αποσυμπιέζεται και λαμβάνεται από τον αποκωδικοποιητή βίντεο.

Κάρτα λήψης βίντεο: συλλέξτε το σήμα βίντεο στον υπολογιστή για διάφορες εφαρμογές, χρειάζεστε τον υπολογιστή να προωθήσει το λογισμικό.


Το MINE Technology είναι επαγγελματίας εμπειρογνώμονας λύσης μετάδοσης βίντεο IP, είμαστε μια κορυφαία εταιρεία σε τεχνολογία μετάδοσης χαμηλού λανθάνοντος χρόνου και υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ραδιοφώνου και τηλεόρασης, σε απευθείας σύνδεση ζωντανή μετάδοση νέων μέσων και στην εκπαίδευση, την ιατρική, την παρακολούθηση της δημόσιας ασφάλειας και άλλες βιομηχανίες.


Μάθετε περισσότερα για εμάς:http://www.szminetech.com/

Ένα ζευγάρι:Όχι Επόμενη:Hotel IPTV Σύστημα Live Broadcast Solution